7 Aralık 2015 Pazartesi

World Of Tanks Oyunu İncelemesi

World Of Tanks
 
World of Tanks online binlerce oyuncusu olan isminden de anlaşıldığı üzere bir tank simülasyon oyunudur.

2. Dünya Savaşı'nın ikonik tanklarını bize kullanma şansı sunan oyunda gerçekçilik, ses kalitesi, mükemmel grafikler bizi ilk dakikadan heyecanın içine sokuyor.

İki takımdan oluşan tank ordusunun savaşı şeklinde geçen oyunda seçtiğiniz tanklar 2.Dünya Savaşı'nın öne çıkan ülkelerinin karakteristik tanklarıdır. WOT da yeni güncellemelerle birlikte 500 e yakın tank bulunuyor. Bunlar ABD , Sovyetler Birliği , Almanya , Fransa , İngiltere ,Çin , Japonya ve Çekoslovakya olmak üzere 8 ülkenin tanklarıdır. Tanklar karakteristik olarak savaş arenasında değişik roller üstlenir. Örneğin; Alman tankları 2.Dünya Savaşında olduğu gibi güçlü Tiger tanklarıdır.
Bu geniş tank yelpazesinde sizin seçeceğiniz tank stratejiniz için çok önemli bir hale geliyor. World Of Tanks farklı yetenek becerileri olan bir çok tank bizlere sunmuş. Üstelik bu tankların geliştirmeleri bile bir hayli fazla alternatifli bir iş.Takımınız için hangi özellikte oynamak isterseniz ona göre bir tank seçmelisiniz. Örneğin hızlı olan bir tank zırhı zayıf oluyor ve buda size izcilik görevine sürüklüyor. Güçlü olan tanklar ise yavaş kalıyorlar. Bunlarda diğer arkadaşlarınızı zırhınızla korumak ve ön cephe savaşlarını sizin gerçekleştirmeniz anlamına geliyor.Oyundaki tanklar 5 grupta karşımıza çıkıyor ;
Hafif Tanklar
Hafif tankların üstün manevra kabiliyetleri vardır. Bu sayede de takımın gözü kulağı olurlar. Karşı takımın yerini belirler ve arkadaşlarına iletirler. Böylece doğru stratejiyi takımca belirlemiş ve saklanmış olursunuz. Fakat unutulmaması gereken hızlı olmaları bu tankların dokunulmaz olduğunu göstermez. Zırhları zayıftır ancak hızları zor hedef alınan bir tank olmalarını sağlar.
Orta Tanklar
Bu tanklar Ağır tanklar ile Hafif tanklar arasında bir çeşit oluşturuyor. Tanklar hafif tanklara da benzeyebiliyor, ağır tanklara da. O yüzden stratejinize göre bir tank belirlemelisiniz. Hafif tanklar gibi izcilikte yapabilirsiniz. Ağır tanklar gibi ön cephe savaşlarında da yer alabilirsiniz. Seçim sizin.
Ağır Tanklar
Ağır tanklar zırhlarla donatılmış güçlü silahları olan tanklardır.Zırhlı oldukları için yavaştırlar. Bu yüzden ikinci dalga olarak ilerlerler. Arkada durmak takımınızı ve dost KMS'leri korur,sizin zırhınıza saklanırlar. Bu tankların zayıf olan yönleri arka ve yan taraflar. Açığa çıkarmamanız gerekir.
Tanksavarlar
Tanksavarlar tam donanımlı makinalardır. Kamufle olup uzaktan tankları vururlar. Görünecek olurlarsa tekrar ayrı bir saklanma yeri bulmalısınız.Oyunda keskin nişancı görevi bu tanka verilmiş bir görevdir.
Kundağı Motorlu Taşıtlar
KMS’lere  tam olarak bir tank diyemeyiz. Küçüktürler. Ve zırhları incedir. Ama muazzam bir ateş güçleri vardır. Gizlenip tanklara yaklaşır ve tankları ateşe verirler. Haritada gizlenip hedefi vurmak görevleridir. Hedefleri vurmakta kabiliyetleri vardır. Savaşın seyrini KMS’lerle aniden değiştirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder