14 Aralık 2015 Pazartesi

Star Wars The Old Rebuplic Oyunu İncelemesi

Star Wars The Old Rebuplic
Star Wars The Old Rebuplic, Bioware şirketinin yapımcılığını üstlendiği yayımcısının da Electronic Arts olduğu Star Wars temalı bir MMORPG oyundur. 2011 yılında piyasa giren oyun başlarda ücretli bir oyun olsa da şu an ücretsiz online oyun biçiminde herkesin oynayabileceği hale gelmiştir. Oyun zaten yapımcısı ve yayımcısıyla kalitesini bize söylüyor


Oyundan biraz söz etmek gerekirse milyonlarca oyuncusu olan devasa MMORPG oyunu haline gelmiş grafikleri, büyük mapleri, sizi oyunun içine alan hikaye moduyla çok başarılı görünüyor. Üstelik oyunun yapımı için harcanmış para bu listenin başını çekenlerden biri haline getirmiş. Ki oyunun boyutuna baktığımız zaman bunu anlayabiliyoruz. Oyunun boyutu 25gb! MMORPG oyunlar için bu çok fazla. Üstelik interneti yavaş olan oyuncuları düşünürsek indirmek bir işkence haline gelebilir. Fakat bu da düşünülmüş olsa gerek oyunu 1 gb indirmeden sonra açabiliyor başlangıç kısmına başlayabiliyorsunuz. Diğer kısımları siz oyundayken arka planda inmeye devam ediyor. Sizde böylece oyunu indirmeden önce de denemiş oluyorsunuz. Bu kadar çok kapsamlı bir oyun olmasına rağmen , oyuna Türk oyuncular gireceği düşünülmemiş mi? Yoksa istenmiyor muyuz? , Bilinmez! Ama Türkçe dil desteği eklenmemiş. Oyun için fazla olmasa da biraz İngilizce ya da desteklediği diğer dilleri bilmeniz gerekiyor. Ama bilmeseniz de oyunda tek kaçıracağınız yer hikaye kısmı olacaktır.
 Star Wars The Old Rebuplic oyunu senaryosu da iyi kurgulanmış ve senaryoya harcanan para da bir hayli fazla. Kısaca söz etmek gerekirse  ; Star Wars filmi serilerinden daha geride yaklaşık 4000 yıl öncesi anlatılmaktadır. Filmin aynısı Cumhuriyetçiler (The Galactic Repuclic) ve Ayrıkçılar (The Sith Empire) olmak üzere iki taraf var. Bu iki karşıt grup oyunun taraflarını oluşturuyor. Oyuna girip sunuculardan birini seçip devam ettiğinizde karşınızda bu iki takımı oluşturan seçenekler çıkıyor. Bu grupların özellikleri hemen hemen eş değer. İçindeki karakterler farklı isimlerde ve yeteneklerde yani size en uygun olanı seçmeniz çok önemlidir. Sonra karakterinize ırk seçiyorsunuz. Star Wars The Old Rebuplic oyununu satın alarak oyuna başlamış kullanıcılar için fark buradan itibaren başlıyor. Ücretsiz kullanıcılar için sadece 3 ırk açık. Sonrasında da karakterimizin özelleştirmesine geçiyor. Oyun bunu bize bırakmış istediğinizi yapıp karakterinizi düzenleyebilirsiniz. Bu da bittikten sonra oyuna giriyor ve heyecana başlıyoruz. Oyun başlangıçta sizi eğitmek için seçmiş olduğunuz tarafın başlangıç haritasında 10.levele kadar oynuyor ve öğreniyorsunuz. Ücretsiz girenler için bir dezavantaj da burda görülüyor. 10. Levele kadar oyun sohbet kısmına bir şeyler yazmanıza izin vermiyor. Üstelik görevlerden gelen bazı yetenek ve ödülle gelen eşyaları alamıyorsunuz.  Dikkat çeken bir diğer nokta da oyunda konuştuğumuz kişiyle konuşmamızı seçeneklendirmiş ve seçeneklerle yönetmemiz istenmiş. Ayrıca iyi kötü kavramını başımıza çıkarmış. Yabancı dili zayıf olan arkadaşlar için ipucu vermek gerekirse 1. Seçenek genellikle iyi olan taraf oluyor.  Konuşup görev aldıktan sonra yapılacak tek şey M harfine basıp haritada gideceğimiz yeri belirlemek.

1970 lerle başlayan Star Wars filmlerinin senaristi George Lucas sanırım bu kadarını tahmin edemezdi. O günden bu yana Star Wars popülerliğini korumuş hatta fenomen haline gelmiş bir fantezi artık. Adına filmler,kitaplar,sayısız çizgi romanlar çizilen, günümüzde de oyunları hazırlanan fan kulüpleri kurulan çılgınlık, dini inanış haline bile gelmiş bir yapıttır. Bugüne kadar Simülasyon, FPS strateji oyunları ile karşımıza gelen Star Wars oyunları. Bu sefer farklı bir oyun ile karşımızda!


1 yorum: